official website

Reference

“Jure Golobič je nedvomno eden najboljših kitaristov s katerimi sem sodeloval in lahko mi verjamete teh ni bilo malo. Če pustimo ob strani glasbeni posluh in obvladovanje osnovnih tehnik igranja, kar naj bi bilo v njegovem razredu kitaristov nekaj samoumevnega, je Jure s svojim glasbenim okusom in poznavanjem glasbene zgodovine različnih žanrov, nedvomno napravil korak naprej. Je eden redkih, ki zna ustvarit zvok, ki ga avtorji in producenti v svojih glavah samo slišimo. Jure zna iz našega besednega opisa, s poznavanjem funcionalnosti elektronskih pripomočkov, tak zvok tudi udejanjiti. V glasbi skorajda ni skrivnosti za Jureta. Njegovo igranje je točno, barvno ustrezno, ritmično zanimivo in inovativno. Punce pravijo, da je srčkan in seksi, kar je za solo kitarista njegovih let lahko samo dodana vrednost.”
“I was Jure’s private instructor while he attended Musicians Institute in Hollywood, CA. He’s a great player with a lot of style and groove and a good ear for music of all styles. He is also very organized, tackling difficult work with enthusiasm and dedication.”
“Z Juretom se poznava že kakih deset let, od vedno sem občudoval njegovo odkrito strast do glasbe, ki je ni nikoli skrival, celo njegovo življenje se vrti okoli nje. Je eden najbolj tehnično podkovanih kitaristov v Sloveniji, to lahko povem s prve roke, saj je lep čas igral tudi v moji zasedbi. Odprt je do veliko različnih zvrsti, na glasbo gleda z odprtimi očmi in brez predsodkov, kar je danes redkost in seveda kvaliteta, ki je ne premore vsak. Kot glasbenik je eden tistih, ki vidijo širšo sliko, ki niso ozkogledi. Boljši je iz leta v leto, tako kot avtor, kitarist, producent in glasbenik v enem. Je eden redkih, čigar strast do glasbe ne pojenja, ampak raste. Nikoli se ni ustavil in mislim, da se tudi nikoli ne bo.”
“Z Juretom se poznava že vrsto let, skupaj sodelujeva pri različnih glasbenih projektih. Bil in še vedno je, eden izmed tistih kitaristov, ki vedno ve kaj hoče ter je vedno odprt za nove ideje in poizkuse. Najino sodelovanje še vedno poteka. Jure je iz leta v leto boljši, stremi k tehnični popolnosti in popolnosti kot skladatelj. Če pri kakšnem projektu potrebujem dobro, z velikim d, odigrano električno ali akustično kitaro, ne pomislim dvakrat koga poklicati. Takih talentiranih glasbenikov kot je on, je v svetovnem merilu malo, Jure spada na sam vrh.” Peter Penko (glasbeni producent)
“Sledeći je bio lucidni Zoran Predin koji je manirom starog šarmantnog lisca suvereno vodio vatreno krštenje svog novog benda CoverLover u Beogradu. Mladići su brzo demonstrirali zbog čega im je ukazano poverenje da prate ikonu jugoslovenskog novog talasa – posebno je mladić sa neobičnim šeširom na glavi znalački “odšrafljivao” gitaru. Neočekivano energičan set i Predinova šarmantna ležernost brzo su istopili jezičku barijeru i poterali nekoliko desetina hiljada prisutnih na ples što svojim (Okupatorka) što Predinovim starim pesmama (Ne mi dihat za ovratnik,Praslovan). Do rastanka u vidu razbijačke obrade Kaćuše, Predin i prateći bend su uspeli da osvoje naklonost publike i podare Beogradu jedan od spektakularnijih nastupa u skorije vreme.”Srbski press po koncertu z Zoranom Predinom na Beer Festu 2012
“Kot radijka in voditeljica sem vseskozi izpostavljena glasbi, a le kot poslušalka in ne kot aktivna soustvarjalka glasbe. Sem se pa nekoč želela naučiti igrati kitaro, a so mi dejali, da imam majhne prstke ter da je fino, če se začneš učiti že v otroštvu. Dolgo časa sem bila vdana v usodo, dokler nisem spoznala, za moje pojme, najboljšega kitarista v Sloveniji, ki mi je povedal, da to seveda ni ovira. Na radiu Hit so bili presenečeni, ker sem izredno hitro osvojila osnove in začela igrati. Zasluge gredo seveda odličnemu Juretu Golobiču, ki je s potrpežljivostjo, prijaznostjo in znanjem dosegel nekaj, kar se je meni zdelo nemogoče.”

Jerica Zupan

“Po dolgih letih iskanja sem končno našel učitelja, ki zna človeku približati glasbeno teorijo in hkrati poskrbeti, da ostane pri urah v ospredju to, zaradi česar sem sploh prijel v roke kitaro, in sicer igranje glasbe, ki je všeč meni. Komadi, ki sem si jih vedno želel igrati, končno zvenijo tako, kot morajo. Edino kar obžalujem je, da nisem na Jureta naletel že prej.”

Matej